dijous, 10 de gener del 2013

Velocitat moderada (article de Sebastià Roig)


Article publicat al Diari de Girona (9 de gener de 2013)
 

Diu que l'alta velocitat ja és aquí. Per ser una infraestructura prioritària, ens ha arribat a pas de tortuga. I, per postres, l'han planificada tan malament, que si algú recull tots els despropòsits i els novel·la amb un xic de gràcia, treu una epopeia que desbanca 'La catedral del mar'.

Per acabar d'arrodonir la nostra perplexitat, res millor que les declaracions triomfalistes del Príncep de Girona. Qualificar l'arribada del TGV d'autèntica història d'èxit em sembla una mica agosarat, quan la cosa inaugurada, per ser suaus, encara està força potes enlaire.

Més absurd resulta vantar-se del fet que Espanya sigui el primer país europeu en quilometratge d'alta velocitat, quan està demostrat, del dret i de l'inrevés, que aquest traçat radial és deficitari, insostenible i s'ha pensat amb els peus. Si hi afegim que la xarxa de rodalies, que l'hereu reial no fa servir gaire, està deixada de la mà de Déu, no podem estar gaire cofois.
 
Dit tot això, ara el que ens pertoca és mirar de treure-li tant de profit com puguem al TGV. I des de Figueres, li hem de donar les gràcies a Joan Armangué, perquè l'estació existent és el fruit de la seva tossuderia. 
 
De fet, el dia que va anunciar que tindríem la nova estació, molts figuerencs el van acusar de mentir i d'inventar-s'ho. No van parar fins que va quedar ben clar que tot allò anava a missa. Llavors van fer córrer que hi hauria estació, però que no s'hi pararia cap tren. A tots aquests difamadors il·lustres no costa gens reconèixer-los: des d'ahir van per la rambla amb la llengua al cul.
 
Sebastià Roig
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada