dimecres, 20 d’agost de 2014

ElBulli 1846, un projecte d'interès públic


ElBulli1846, representa per la seva arquitectura, la seva funcionalitat, pels seus efectes induïts, un projecte d'interès públic.

L'arquitectura és paisatge, defensa Ruiz-Geli, i el és millor exemple d'arquitectura integrada al paisatge. Sostenible i amb impacte 0, soterrat i dissimulat amb bancals típics del Cap de Creus, com a terrasses de pedra seca, i amb replantació d'espècies autóctones. Projecte molt ben fet i superintegrat, afegeix Jordi Sargatal

Ferran Adrià justifica el seu emplaçament a Cala Montjoi perquè està vinculat al restaurant. I aquesta és la seva essència. Fora d'aquest marc seria una altra cosa, seria un projecte sense l'ànima Bulli que té en el paisatge del Cap de Creus el seu marc i el seu referent.

La seva excepcionalitat justifica la modificació de la llei, des de la legitimitat democràtica del tràmit parlamentari, per fer efectiu el principi d'igualtat, tractar igual allò que és igual i desigual allò que és desigual.

ElBulli1846 impulsarà l'ordenació de Cala Montjoi, però requereix d'una nova accessibilitat: 1) restriccions de trànsit i transport públic; 2) accès per mar.

Un projecte que revaloritza el paisatge del Cap de Creus, un valor afegit generador de sinergies a la vida social, cultural i econòmica que reforçarà la força i singularitat de l'Empordà. Aprofitem-lo!.

(Article publicat al Setmanari de l'Alt Empordà, 19 d'agost de 2014)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada