dimarts, 2 de juliol del 2013

Junts a Europa, el manifest

Una mirada lúcida a les problemàtiques que afecten la ciutadania catalana condueix a una conclusió preocupant. La situació és greu.

És bo que hi hagi diagnòstics diferents d’aquesta gravetat i fórmules diverses, fins i tot contradictòries, per superar-la. Un dels béns més preuats de Catalunya és la pluralitat.

Tanmateix, quan les persones ens trobem davant de circumstàncies crítiques activem un impuls que resulta fonamental per garantir la millor resposta possible: la unitat. No és una simple suma, és multiplicació d’energies. És força.

 
Les dones i els homes que impulsem el “Manifest per la Unitat Catalanista al Parlament Europeu” estem convençuts no només de la necessitat i de l’oportunitat de presentar una candidatura unitària a les properes eleccions europees, sinó de la seva efectivitat.

Si ho aconseguim, ja haurem obtingut un primer resultat positiu. Si, a més, a l’hora de la veritat, el dia de les eleccions, la candidatura obté el recolzament majoritari de la ciutadania, poden obrir-se moltes portes que ara semblen barrades i podem fer camins que ara semblen impossibles.

Som conscients que els processos d’unitat són difícils i que els primers impulsos tendeixen a magnificar les diferències. Per això la proposta neix amb l’antelació suficient perquè tothom pugui enraonar, els convençuts i els que tenen reserves quasi insalvables. Si fem honor a aquest verb tan singular de la nostra llengua, que no significa el mateix que parlar o xerrar, perquè hi afegeix que les paraules s’han d’impregnar de raons, el temps ens ajudarà a convèncer’ns que avui dia, els catalanistes estaran a l’alçada de les circumstàncies si van units.

La mateixa nit electoral pot proporcionar-nos l’emoció de comprovar la força del catalanisme a Europa, la candidatura pot tenir més vots que molts partits estatals. A partir d’aquell moment els diputats s’adscriuran al grup parlamentari europeu que els resulti més afí, però mantindran l’obligació d’actuar conjuntament i de buscar complicitats per vehicular iniciatives que afavoreixin l’objectiu que ens és imprescindible, l’Estat propi, i que volem que sigui percebut també com una oportunitat per a la Unió Europea.

De moment, ara és l’hora de signar el manifest http://juntsaeuropa.cat/

Primers signants del manifest a l’Alt Empordà:
Aleix Alcantara, Joan Armangué, Xavier Aurell, Joan Balada, Salomé Bolaño, Jordi Canela, Lluïsa Calvo, Xavier Fàbrega, Roser Ferrer, Eloi Gonzalez, Josep Mª Najes, Àngels López, Miquel Quirch, Jaume Palau, Silvia Pujadas, Sebastià Roig, Carme Ruiz, Enric Sala, Ramon Soto, Daniel Valenti

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada