dilluns, 11 de novembre de 2013

Constitució de la delegació de la Fundació Catalunya Europa a l'Empordà

A la reunió fundacional s’ha constituït el seu Consell Assessor, s’ha aprovat el programa d’activitats 2013-2014 i s’ha nomenat a Joan Armangué delegat de la FCE  a l’Empordà

Aquest passat dissabte s’ha constituït la delegació de la Fundació Catalunya a l’Empordà en una reunió celebrada a la ciutat de Figueres, amb l’assistència d’Ernest Maragall, vicepresident de la Fundació i del seu director, Max Vives-Fierro, així com dels membres del Consell Assessor de la delegació de la FCE a l’Empordà.
 
 

Sota els 3 eixos que constitueixen la missió i objectius de la FCE:

1.     Liderar un projecte catalanista on convergeixin diverses sensibilitats polítiques i intrínsecament lligat a la construcció de l’Europa federal.

2.     Analitzar i difondre el pensament i l’acció política de Pasqual Maragall.

3.     Promoure el debat i la generació de coneixement en les línies d’interès de la FCE articulant la perspectiva empordanesa, catalana i europea i implicant el sector empresarial, social i institucional: a) Economia i benestar, b) Governança i democràcia, c) Societat i Cultura i d) Ciutats i territoris.

La delegació de la Fundació Catalunya Europa a l'Empordà neix amb idea de treballar des del territori amb la voluntat de generar una línea de anàlisi, reflexió i pensament en els àmbits social, cultural, ambiental i econòmic de l'Empordà.
L’àmbit d'actuació serà l'Empordà amb una mirada cap al nord, l'espai català transfronterer.

·       Constitució del Consell Assessor i nomenament del delegat de la FCE a l’Empordà
El Consell Assessor de la delegació de la FCE a l’Empordà està integrat inicialment per dinou persones, amb una àmplia representació del territori empordanès, una diversitat sectorial i una transversalitat de sensibilitats polítiques i de pensament ideològic.

A la reunió, també s’ha nomenat a Joan Armangué com a delegat de la FCE a l’Empordà.

Composició del Consell Assessor:


Joan Armangué (delegat de la FCE a l’Empordà)
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Alcalde de Figueres (1995-2007).
Núria Aupi
Cap d’àrea d’Educació a l’Ajuntament de Palafrugell. Coordinadora de projectes europeus en ACEFIR. Tutora a l’UOC.
Dolors Bassa
Mestra i psicopedagoga. Sindicalista. Secretaria gral. d’UGT a les comarques gironines.
Albert Bou
Llicenciat en Filosofia i Lletres per la UB. Director financer de Panini España S.A. Alcalde de Torroella de Montgrí (1979-1991). President del Consell Social de la UdG (2004-2012).
Joan Cals
Catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat Autonòma de Barcelona. Director de les publicacions: L’Alt Empordà: recursos i estructura econòmica (1987) i El Baix Empordà: recursos i estructura econòmica (1984).
Pau Canaleta
Consultor de Comunicació. Director del Centre Català d’Anàlisi i Informació Internacional.
Josep Capellà
Assessor gestió pública del Turisme. Coordinador de RETECORK (xarxa europea de territoris surers). Gerent DCB Turisme i Desenvolupament Local.
Eduard Carbonell
Catedràtic en història de l’art a la UdG. Director gral. de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya (1988-1994). Director del MNAC (1994-2005).
Carmen Carretero
Catedràtica de Tecnologia dels Aliments a la UdG. Diputada i secretària segona de la Mesa del Parlament de Catalunya (2003 – 2006).
Magda Casamitjana
Licenciada en Filologia Catalana per la UAB. Alcaldessa de Roses (2007-2011).
José Antonio Donaire
Geògraf. Professor UdG. Director de l'Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR). Diputat al Parlament de Catalunya (2004-2006/2008-2010)
Pere Gifre
Historiador i Professor. Director de l’IES Alexandre Deulofeu. President de l’Institut d’Estudis Empordanesos.
Lluís Medir
Farmacèutic. Alcalde Palafrugell (1983-1997/2003-2011) i Diputat al Parlament de Catalunya a les eleccions de 1980 i 1988.
Montse Palma
Psicòloga. Directora UNED Girona. Professora de Psicologia de l’Educació a la UdG. Diputada al Congrès dels Diputats (1996-2011).
Jesús Quiroga
Llicenciat en Història per la UAB. Postgrau en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya.
Jordi Sargatal
Zoòleg. Director gral. del Grup Mascort. President de l’APNAE (Associació d’amics del Parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà).
Marc Teixidor
Soci-Director de Comunicació en Esguard Publicacions. Director Comunicació Online en Interficie SI.
Albert Testart
Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia. Màster Comerç i Finances Internacionals. Executive MBA. Historiador i politòleg. Gerent de GIAC s.a.
Joan Vicente
Geògraf. Professor titular del Departament de Geografia i membre de l’Institut de Medi Ambient i del Grup de recerca d’Anàlisi i PLanificació Territorial i Ambiental de la UdG.

  • Pograma d’activitats 2013-2014
S’ha aprovat el programa d’activitats 2013-2014 que configura les línees de treball de la delegació de la FCE a l’Empordà.

Les activitats que s’organitzaran es divideixen en 5 àmbits:

1.     Actes:

Organitzar periòdicament debats, taules rodones i conferències que acullin ponents destacats del món polític, cultural i intel·lectual tant a nivell empordanès, català com europeu, per tal de debatre diferents temes de la realitat empordanesa, catalana i europea tot sensibilitzant la ciutadania.

2.     Seminaris:

Facilitar espais de treball entre professionals de diversos camps per a l’anàlisi i proposta d’actuacions amb una clara voluntat d’influència a l’Empordà.

3.     Sopars-col.loqui:

Organitzar espais informals per a l’intercanvi d’idees d’actualitat amb l’objectiu de fer xarxa i articular diferents sectors de la societat empordanesa. Amb periodicitat bimensual i de petit format, comptarà amb un ponent per a tractar un tema específic, de caire territorial o general.

4.     Beca Empordà Europa:

La creació d’una beca per a promoure la recerca en temes clau per a l’Empordà i identificar joves talents en l'àmbit acadèmic i científic. Així mateix, col·laborar amb institucions acadèmiques per facilitar els ponts entre el món educatiu i el professional.

5.     Informes i estudis:

Promoure informes i estudis sobre temàtica empordanesa i euroregional.

Figueres, 9 de novembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada