diumenge, 29 d’abril del 2012

Ángeles Santos al Museu de l'Empordà

L'excel·lent equip professional del Museu de l'Empordà, dirigit per Anna Capella, ha programat, per Fires de la Santa Creu i fins el 2 de setembre, una magnífica exposició titulada Ángeles Santos Pintura.

"La trajectòria artística d'Ángeles Santos (Portbou, 1911) és considerada com una de les més insòlites i enigmàtiques de l'art espanyol del segle XX. Sent molt jove, va ser capaç de crear una obra eminentment moderna i estretament vinculada als corrents d’avantguarda, que buscaven noves maneres de copsar la realitat entre l’expressionisme, el surrealisme i la nova objectivitat.

Va realitzar els seus quadres més coneguts i valorats, entre 1928 i 1930, dels 17 als 20 anys. Un món i Tertúlia, avui al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS), en són els màxims exponents. D’aquell intens període de creació ascendent i efervescent s’han conservat només una trentena d’obres, deu de les quals formen part d’aquesta exposició que s’articula a l’entorn del seu particular tractament del retrat. També inclou La Terra, l’única que es vincula estèticament amb Un món i que pot establir-hi llaços directes, que forma part de la col•lecció del Museu de l’Empordà". 


La nova etapa encetada amb la creació del Consorci, l'any 1998, no només ha significat una renovació de l'espai museístic i una obertura a l'àmbit de l'art contemporani, sinó una aportació molt important a la creació i dinamització cultural i artística de Figueres i l'Empordà, donant continuïtat i enfortint un projecte museístic iniciat ara fa 65 anys, quan el dia 4 de maig de 1947 es va poder visitar la seva primera instal·lació museogràfica a l'ala nord i una part de la de ponent de l'Institut Ramon Muntaner. L'exposició Ángeles Santos Pintura n'és un bon exemple!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada