diumenge, 20 de gener del 2013

Neix Nova Esquerra Catalana (NECat) a les comarques gironines

Enllaç a NECat

Aquest dissabte s’ha celebrat a Figueres, a la seu provisional del Casino Menestral, l’Assemblea de Nova Esquerra Catalana (NECat) de les comarques gironines. L’Assemblea ha significat el punt de partida com a organització política, que compta, a dia d’avui, amb 72 inscrits amb presencia a totes les comarques.
 
  1. PLA DINAMITZACIÓ TERRITORIAL
Al llarg de l’assemblea s’ha analitzat la situació política a les comarques gironines. NECat treballarà amb un pla de dinamització territorial que permeti aproximar-se a la realitat de la demarcació gironina; detectant desitjos i pors compartides, canviant la mirada individual per una mirada col·lectiva; definint problemes i presentant solucions; restaurant i creant àmbits de relació.  El pla consta de 3 eixos: 1) Implantació territorial: créixer arreu de les comarques i l’àmbit municipal; 2) Prendre iniciatives amb la voluntat d’escoltar i aportar solucions; i 3) Preparar-se per ser present a les properes eleccions municipals.
 
NECat s’ha fixat, pels propers 6 mesos, la implantació territorial en el conjunt de les comarques gironines a partir d’una organització sota els pilars de la qualitat democràtica i d’una nova cultura organitzativa, potenciant una organització més horitzontal que piramidal; flexible, transparent, canviant i cooperativa; obrint els debats a persones inscrites i a la ciutadania interessada.
 
  1. ELECCIONS MUNICIPALS: REAGRUPAMENT DE L’ESQUERRA I RADICALITAT DEMOCRÀTICA
L’Assemblea ha valorat l’objectiu per la concurrència de NECat a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, s’ha acordat iniciar el procés per a la presentació de candidatures conjuntes de l’esquerra a les properes eleccions deixant la porta oberta a presentar-ne de pròpies allà on sigui necessari. La voluntat de NECat és compartir, no competir, amb les forces d’esquerres per construir una alternativa progressista, a l’àmbit municipal, arreu de les comarques gironines. Una alternativa que no només ha de comptar amb la participació de forces polítiques, sinò, fonamentalment, oberta a la ciutadania.
 
Aixímateix, l’Assemblea ha valorat, com a prioritària, l’aportació des de NECat de criteris i propostes de radicalitat democràtica que passen per l’establiment d’incompatibilitats i limitació de mandats; propostes de participació ciutadana i la defensa de llistes obertes. En aquest sentit, NECat elaborarà un proposta de primàries, obertes a tota la ciutadania, sota principis de radicalitat democràtica que permetin l’elecció de candidats i candidates a regidors i regidores i els caps de llista. Així mateix, l’elecció pels càrrecs electes dels seus representants a les institucions supramunicipals.
 
  1. COORDINADORES COMARCALS
S’ha acordar constituir durant les properes setmanes les Coordinadores Comarcals de NECat a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i la Selva, com a pas previ, a la creació de Consells locals en aquells municipis on el nombre d’inscrits ho faci necessari i així es decideixi. La previsió, en els propers mesos, és la constitució dels dos primers Consells locals: Girona i Figueres.
 
  1. COORDINADORA de NECat DE LES COMARQUES GIRONINES
L’assemblea ha acordat constituir la Coordinadora de NECat a les comarques gironines. L’Assemblea ha elegit 7 membres, atenent a la representació territorial, que junt als 3 membres del Consell formen la Coordinadora.
 
Membres elegits per l’Assemblea
 
LLUÏSA CALVO
Sevilla. 51 anys. Resideix a Castelló d'Empúries. Treballa a l'administració pública. Membre del Comité d'empresa i Secretària general de la Secció Sindical de CCOO a l'Ajuntament de Figueres. Membre de l'Executiva de la FSC-CCOO comarques gironines. Vocal de la junta de l'Associació Cultural i d'Esbarjo de Castelló d'Empúries. Ha estat Presidenta de l'Associació Voluntariat de l'Alt Empordà. Presidenta del Club Volei Esplais de Castelló d'Empúries. És la primera vegada que es vincula a una organització política.

CARMEN CARRETERO
Saragossa. 53 anys. Resident a Santa Cristina d’Aro. Llicenciada en Química per la Universitat de Saragossa i Doctora en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment Catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la UdG. Ha desenvolupat diversos càrrecs acadèmics a la UdG: coordinadora d’estudis,  directora de Departament, sots-directora de l’Escola Politècnica Superior  i vicerectora. Membre de Ciutadans pel Canvi des de 1999 fins 2009, formant part de la comissió permanent de la plataforma de Girona. Diputada al Parlament de Catalunya al grup parlamentari PSC-CPC des del 2003 al 2006, amb el càrrec de secretària segona de la Mesa del Parlament.

MITA CASTAÑER
 
Olot. 52 anys. Doctora en Geografia. Professora UdG. Especialitzada en temes d’ordenació del territori i medi ambient. Directora de la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona. Directora de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (2004-2012). Directora de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (2000-2010).

RAMON F. PÁEZ
Barcelona. 39 anys. Viu des de fa molts anys a Sta. Coloma de Farners. Advocat en atur amb una discapacitat física. Durant 15 anys militant d’ICV. Soci de MIFAS. Ha col·laborat en diversos projectes per a discapacitats a les comarques gironines.
 
XAVIER PALMADA
Salt. 47 anys. Diplomat en Magisteri. Oficial Administratiu. Es vincula per primera vegada a una organització política.
 
FELIP PONS
 
 
Bellreguard (València). 61 anys. Catedràtic de l'àrea de Ciències Socials, actualment jubilat. Amb una llarga militància en organitzacions d'esquerres i catalanistes; fins a finals de l’any passat, fou el primer Secretari de l'Agrupació del PSC de la Vall de Camprodon i membre del Secretariat del Ripollès
 
MEL RAVELO  
 
Ciudad de la Havana (Cuba). 18 anys. Resideix a Banyoles. Estudiant de Dret (UdG). Ha participat en moviments de joves comunistes i revolucionaris cubans.
 
Membres del Consell
 
 
JOAN ARMANGUÉ
Figueres. 59 anys. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per l’UAB.  Alcalde Figueres (1995-2007). Membre fundador de la Fundació Ernest Lluch. Membre del Grup impulsor de NECat.

 
EDUARD CIENFUEGOS
Cassà de la Selva. 36 anys. Especialista en logística i producció. Tècnic Superior en Administració i Finances. Ciències Empresarials (UOC). Màster en logística integral i gestió del transport (Universitat CEU Abat Oliva). Ha estat primer secretari de l’Agrupació del PSC de Cassà de la Selva.


 
JOAN SOLANA
Banyoles. 61 anys. Llicenciat en Filologia Hispànica. Màster en Guionatge per a Cinema i Televisió. Professor de Literatura i Narrativa Audiovisual. Escriptor. Director teatral.  Alcalde de Banyoles (1991-1999). Membre del Grup Impulsor de NECat.

 
Figueres, 19 de gener de 2013

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada